Bra filmer för dejter

Visst säger tumregeln att man inte ska gå på bio på första dejten, eftersom man då inte har någon möjlighet att prata med varandra och lära känna varandra. Men som andra, tredje eller till och med fjärde dejt är ett biobesök ett perfekt sätt att lära sig de saker om varandra som man inte kan genom att bara prata. När man går på bio upptäcker man saker om varandras beteenden som kan falla en i smaken eller inte, till exempel om man pratar under filmen, vilken typ av snacks man föredrar och självklart om ens dejt har samma filmsmak som en själv. Vilka filmer passar då att se på en dejt? Romantiska filmer, så klart.Audrey_Tautou_Cannes

Den dag om året som flest par och blivande par går på dejt är utan tvekan Alla hjärtans dag, och de par som vill se en romantisk film som har just denna dag i huvudrollen behöver inte bli besvikna: Valentine’s Day från 2010 har allt som en romantisk komedi bör ha, och lite till. I filmen får man möta ett gäng singlar och par i Los Angeles (spelade av en rad A-listade skådespelare som Jessica Biel, Jessica Alba, Anne Hathaway, Julia Roberts och Bradley Cooper) som blir tillsammans och gör slut och blir tillsammans igen, allt med utgångspunkt från Alla hjärtans dag och de förväntningar och krav som dagen ställer på romantik.

En klassiker bland romantiska komedier är När Harry träffade Sally från 1989. Billy Crystal och Meg Ryan spelar Harry och Sally, som i filmen ställs inför den eviga frågan om en man och en kvinna verkligen bara kan vara vänner, eller om sex och kärlek alltid kommer att komma i vägen.

Slutligen en lite udda film som inte är mindre romantisk för det: Amélie från Montmartre från 2001. I filmen får man följa servitrisen Amélie som bestämmer för att göra livet bättre för alla i sin omgivning, men göra det anonymt. Hennes föresättning skakas dock när hon träffar en ung man som heter Nino, som fascinerar henne.

Om du vill ha fler tips på hur du får ut det mesta av en dejt, och kanske på hur du hittar någon att gå på dejt med på olika dejtingsidor, kan du gå in på Nätdejtingtips.se.

Taggar: