Romantisk filmkväll med god mat och vin

Du vill skapa en romantisk kväll för dig och din kärlek. Om ni gillar film är det en perfekt inramning för en mysig och fin kväll tillsammans. Med god mat och vin skapar du något extra.

Gott vin hem till dörren

Det finns många goda viner att välja mellan. Om du gillar mat och dryck är det smart att bygga upp ett litet förråd, så att du alltid har något som passar till maten. Speciellt när du bjudit hem någon särskild eller vill göra något extra för din parter. Eftersom de flesta av oss har ganska hektiska liv är det smart att beställa vin och champagne online. Så att det kommer hem till dörren. Mindre stress och garanterat ett rött eller vitt vin som passar tillfället. Det är också en bra lösning om du ska ha en större fest med många gäster. Gå in på Vinoteket och beställ rött och vitt vin och bygg upp din samling. På deras sajt får du även hjälp att hitta rätt vin till rätt maträtt. Du kan också testa Månadens Deal eller börja prenumerera på vin.

God mat och ett gott glas vin

När vi tänker på filmkväll ser vi ofta pizza och chips framför oss. Men du kan göra något extra av kvällen. Sanningen är den att vi önskar romantik, men vill helst inte behöva lämna hemmet en lördagskväll, särskilt inte mitt i vintern. Efter en hektisk vecka på jobbet är det skönt att få slappna av. Men gör det med stil. När du ska laga mat kan du antingen utgå från vinet eller maten. På Vinotekets sajt får du hjälp att skapa en god smakupplevelse: så att du vet vilken mat som passar till vilket rött eller vitt vin. Efter maten är det gott med en dessert. Gillar ni chips och godis kan du ställa fram en fin skål med snacks att njuta av under filmen.

Romantisk filmkväll

Ni kan antingen äta i soffan eller så dukar du fint vid matbordet och ser på filmen efter maten. Vinet kommer smaka lika gott oavsett. För en romantisk filmkväll är filmvalet väldigt viktigt. Det är lätt att tänka att det måste vara en romantisk film, men det beror på er som personer. Om en av er verkligen inte gillar romantiska komedier så ser ni något annat. Det viktiga är ju inte filmen. Det finns också mycket romantik i många äventyrs- och actionfilmer.

Däremot bör du göra det riktigt romantiskt och mysigt. Tänd ljus i både tv-rummet, hallen och badrummet. Levande ljus som ger en skön atmosfär. Det är också mysigt med filt och kuddar i soffan. Tvätta filten innan, så att den känns fräsch. Sedan bör ni besluta er för att stänga av ljudet på mobilerna. Lägg dem i hallen och låt dem inte störa kvällen.