Lyft marknadsföringen med animerad reklamfilm

En bild säger mer än tusen ord. Det som är så bra med just en animerad reklamfilm är att den kan förklara så mycket mer än vad en bild eller en reklamfilm med människor kan. Inom ett par sekunder har tittaren fått en uppfattning om vad du säljer.

Animerad reklamfilm

Det finns en orsak till att du ofta ser just animerade reklamfilmer på YouTube. En välgjord film kan mycket snabbt förklara för den presumtiva kunden hur just din produkt eller tjänst kan underlätta deras liv. Svåra processer förklaras på ett pedagogiskt sätt. Gå in på Explainers sajt och lär dig mer om hur en professionell animerad reklamfilm kan öka försäljningen och hjälpa ditt företag att verkligen nå ut.

Fördelarna med animation

Vid första tanken kan det verka bättre att ha levande modeller när du ska skapa din reklamfilm. Ibland är det också att föredra. Men om du säljer produkter som ska användas praktiskt eller en smart digital tjänst är kunden mer intresserad av funktionen än hur något ser ut. Genom att använda animation istället för levande människor får du så mycket större frihet att förklara detaljer och processer. Det är också lättare för hjärnan att komma ihåg en kort film som med bra musik och tydliga bilder visar produkten eller tjänsten, än om kunden tittar i en broschyr eller på en reklamfilm med en massa ord.

En annan fördel med animation är att essensen blir tydligare. Tittaren behöver inte fråga sig vad reklamfilmen verkligen handlar om, utan kan omgående förstå om det är en produkt eller tjänst som den behöver.