Så kan du förvara dina gamla video- och dvd-filmer

Är du en av dem som sitter på en stor samling vhs- eller dvd-filmer utan att riktigt veta hur du ska förvara dem? Då är den här artikeln för dig. Här berättar vi nämligen om hur du kan behålla din samling utan att den behöver ta plats där hemma.

Kasta inte din samling

Trots att det mesta idag finns att streama så är det något alldeles speciellt med dvd- och vhs-filmer. Kanske har du samlat länge och har alla dina favoritfilmer i något av de här formaten. Då kan de vara mycket svåra att göra sig av med. Vem vet, kanske blir de till och med värdefulla i framtiden? Ett problem med fysiska filmer är dock att de tar ganska mycket plats. Kanske är din sambo inte heller speciellt glad över att ha hyllmeter med filmer i vardagsrummet? Då finns en lösning. Det du ska göra är att helt enkelt magasinera dina filmer. Här hittar du magasinering Göteborg som är trygg och säker. Förutom magasinering i Göteborg finns så klart också magasineringsmöjligheter i andra delar av landet. Innan du magasinerar dina filmer kan det dock vara bra att föra över dem till datorn. Här hittar du program som kan vara till din hjälp om du vill göra det.

Sortera filmerna innan de magasineras

Innan du flyttar alla dina filmer till ett magasin kan det vara bra att kategorisera dem, ungefär som i gamla tiders uthyrningsbutiker där filmerna stod sorterade efter genre och i bokstavsordning. På så sätt hittar du lättare i ditt magasin om du skulle vilja komma åt en specifik film vid något tillfälle. Även om många säger att dvd-formatet har gått ur tiden så kan nog du, precis som många andra filmentusiaster, hålla med om att det är något alldeles speciellt att se på en fysisk film. Bara sådana saker som att det ofta finns ett konvolut och extramaterial kan göra det värt att dyka ner i förrådet och leta upp några gamla favoriter.

Så går det till att magasinera

Du kanske undrar över hur det egentligen går till när man magasinerar saker. Kort förklarat är det så att du hyr ett utrymme för en tid, lång eller kort. Sedan får dina saker stå där under den tiden. Många använder sig av den här lösningen för att förvara bohag när de är mellan bostäder, eller för att förvara de saker som helt enkelt inte längre får plats hemma men ändå ska sparas. Det är därför perfekt att hyra ett magasin till dina filmer om du vill ha dem kvar. Är du bara noga med att komma ihåg att betala avgiften regelbundet så är dina filmer sedan i tryggt förvar.