Minecraftfilmen – premiär som planerat 2022?

Minecraft är ett av tidernas mest framgångsrika dataspel. Sedan spelet släpptes 2009 har det sålt i fler än 200 miljoner exemplar och aktiva användare 2020 överstiger fler än 126 miljoner varje månad. Minecraft är helt enkelt ett fenomen. Du kan köpa Minecraft ryggsäckar, det har gjorts spinoff-spel och mycket annat. Mot den bakgrunden är det inte konstigt att filmbolagen sedan ett tag tillbaka försökt utveckla en film som bygger på spelet.

Redan 2014 började det på allvar pratas om att göra en film baserad på Minecraft. Det var filmbolaget Warner Bros som kontaktade spelets skapare Markus ’Notch’ Persson. I oktober samma år annonserades att filmen hade börjat utvecklas. Man planerade då att filmen, i regi av Shawn Levy, skulle ha premiär 2019.

Så blev det som bekant inte. Den tänkta filmen har vid det här laget genomgått ett antal olika turer. Flera regissörer har kopplats till projektet. År 2016 påstods det att skådespelaren Steve Carrell skulle ha skrivit på kontrakt för att spela huvudrollen i filmen. I efterhand går det att konstatera att det är högst oklart om det verkligen fanns någon sanning i de ryktena.

Enligt de senaste uppgifterna är det nu Peter Sollett som ska regissera Minecraft-filmen. Premiärdatumet är satt till den 4 mars 2022. Med tanke på att filmen redan skjutits upp många gånger och att filmproduktioner i många fall stannat av på grund av coronaviruset får vi se om det blir någon film av Minecraft om två år.