Skapa bästa filmkvällen

Ska du ha filmkväll tillsammans med familjen, vänner eller din partner? Mysigt! Att ha filmkväll är alltid lika kul och det finns många olika filmer att välja mellan, men hur ska man gå tillväga för att få den absolut bästa upplevelsen?

En filmkväll betyder för många att man tittar på flera filmer i sträck. Hur många filmer man vill se beror naturligtvis på hur länge man vill sitta klistrad framför tv:n. Är du en riktig filmälskare kanske 3-4 filmer är tillräckligt, medan den som tittar på film med barn oftast får nöja sig med en, sen blir det helt enkelt för tråkigt att sitta still. Det är därför filmer på barnkalas kanske inte alltid är det bästa alternativet. Vill du ha ett aktivt barnkalas Stockholm kan du vända dig till Oleary’s istället.

Recept för en lyckad filmkväll

Släck ner så mycket som möjligt – För att en filmkväll ska bli lyckad är det viktigt att det är så mörkt i rummet som möjligt. Reflexer från lampor och solljus utifrån stör oftast och gör dessutom att du kan missa viktiga delar av filmen. Använd dig av mörkläggningsgardiner om du vill vara säker på att stänga ute så mycket ljus som möjligt. Släck i taket!

Snacks och godsaker – Det är inte kul att titta på film om du inte har något riktigt gott att äta och dricka under tiden. Se till att du bullar upp med alla möjliga typer av smaskigheter och satsa på att ha påfyllningen nära till hands. Då slipper du gå upp och avbryta i filmen för att hämta mer i köket.

Filtar och kuddar – Du vill se till att stämningen och mysfaktorn är på topp och då krävs det inte bara en skön soffa, utan även sköna kuddar och filtar att dra över dig om du blir frusen. Är ni många så se till att det finns en filt till alla.

Valet av film – Ibland kan det vara riktigt svårt att veta vilken film det är som ska få vara kvällens höjdpunkt. Ska ni titta på flera filmer så kan ni välja en var, men ni kan också välja tillsammans eller dra lott om vilken film det ska bli. Ett bra knep är att ta kortare filmer sist, eftersom man framåt kvällen troligtvis kommer bli rätt trött och sömnig.

Stäng av störningsmoment – Ligger mobilen och lyser och vibrerar så kommer du inte bara att störa dig själv, du kommer även att störa de andra som tittar på filmen. Se därför till att ni sätter mobilerna på ljudlöst eller använd er av stör ej-funktionen. Minimera även andra störningsmoment. Välj t.ex. att sköta tvätten tidigare under dagen så att inte tvättmaskinen eller torktumlaren står och surrar och låter.