Streamad film online

För alla oss som älskar att kolla på film att det helt underbart att kunna streama film på nätet. så lätt att bara kunna slå sig ned i soffan och välja och vraka bland alla filmtjänster som finns. Jag har både min DVD-spelare och min gamla Videobandspelare kvar av rent nostalgiska skäl, men det är oftast så att jag streamar i alla fall. Mina favorit filmer och min grannes favoritfilmer brukar vara ganska lika så vi tipsar varandra om vilka filmer vi sett och gillat, och ibland ordnar vi maratonfilmvisningar under sommarhalvåret då vi orkar sitta uppe en hel natt och kolla på film. De flesta filmer som är bra tål att ses både en och flera gånger, så de är inget problem om man laddar upp med flera filmer som den ena av oss redan sett. Vill du ordna egna filmkvällar har jag några tips till dig här nedanför.

En riktigt bra filmkväll

Först och främst ska du ladda upp med riktigt bra film. För en hel natt ska du ha mellan 5-10 stycken. Hur många ni ser beror på längd och ork. Eftersom det är vanligt att streama illegalt utan att veta om det kan det vara bra att varva nättjänster ni litar på med DVD-filmer. Jag brukar välja filmer som inte har ett uppenbart slut, eftersom jag tycker det är så synd när filmer med en intressant intrig som skickligt byggs upp till filmens klimax och innan man ens når dit har man sett alla signaler för att veta exakt hur det kommer att sluta. Sådant är inget för mig. Däremot tycker jag om att välja filmer utifrån ett tema, och gärna så att man kan se hur den ena filmen spinner vidare på något i den första, eller att man kan kolla på hur en av filmerna skildrar en händelse och sen hur den skildras av en annan. Det blir lite som att läsa New York Times och Pravda efter varandra.

VPN och streaming utomlands

Om du inte har en filmkväll, är det nog så att du kan använda ditt använda ditt avlastningsbord till annat, som att ha datorn på eller något, men om du har en filmkväll i min smak är ditt soffbord fullastat med dricka, morotsstavar och dipp, salta kex, choklad och frukt. En bra filmkväll är inte bara filmerna, utan också miljön, med kuddar och filtar i soffan, levande ljus och en riktigt bra vän att dela den med. När jag åker utomlands brukar jag ha med mig en vpn-tunnel att streama genom. Jag laddar ned en app på min telefon, och kopplar sedan upp den mot en tv. De gratisversioner jag testat funkar bra för mina behov. Tunnelbear använde jag till exempel alldeles nyss på en resa, och tidigare har jag använt andra tjänster. Om man kollar med de svenskar som bor i olika läder världen över så brukar de ha bra koll och kunna hjälpa till med vad som är bästa tjänsten just där de bor.